X

Un urs a fost salvat după o explozie în Ucraina, va locui acum în Scoția

Un urs a fost salvat după o explozie în Ucraina, va locui acum în Scoția

S-a mutat la casă nouă. Yampil, ursul salvat miraculos din Ucraina unde a fost rănit de explozia unui obuz, are acum o nouă casă în Scoția. Acesta a fost unul dintre puținele animale, din cele 200 de la grădina zoologică din Donețk, care au supraviețuit, relatează Reuters, citat de digi24.ro.

Ursul negru asiatic a fost găsit într-o grădină zoologică abandonată din estul Ucrainei, la cinci luni după invazia Rusiei din 2022. Yampil a fost numit după satul din regiunea Donețk în care a fost găsit și a fost unul dintre puținele animale care au supraviețuit.

Citește și Doina Gherman va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale Parlamentelor din UE

După ce a fost salvat, el a fost îngrijit de o organizație caritabilă belgiană înainte de călătoria sa de peste 12 ore la „Five Sisters Zoo”, la aproximativ 32 km vest de Edinburgh.

„Când voluntarii l-au găsit pe Yampil, un obuz tocmai explodase lângă cușca lui și a fost lovit. Era într-o stare groaznică; încă cinci zile și nu mai putea fi salvat”, a spus Brian Curran, proprietarul Five Sisters Zoo. „Avem cea mai bună echipă la îndemână pentru a avea grijă de el și pentru a ajuta la realizarea acestei tranziții cât mai ușor și benefic pentru el.”

Yampil va fi găzduit într-o incintă temporară, în timp ce grădina zoologică, care anterior a readăpostit urșii de la circuri ambulante, strânge fonduri pentru noul său culcuș permanent.

Tags: RomaniaursYampil
Externe