Un urs prins în Alpii italieni a reuşit să evadeze din nou

Publicat:

Un urs care a fost capturat în urmă cu trei luni după ce a petrecut aproape un an în sălbăticie în Alpii italieni a reuşit să evadeze din nou, au anunţat luni autorităţile din provincia Trentino, situată în nordul ţării, informează DPA, potrivit agerpres.

Ursul, cunoscut sub indicativul M49, a escaladat o barieră electrică şi a reuşit să treacă apoi de un gard metalic, au precizat reprezentanţii guvernului din Trentino.


Citeşte şi: Un autobuz a căzut într-o prăpastie din Vietnam! Cel puţin 15 oameni au murit!

M49 se afla într-o zonă îngrădită, Casteller. Este puţin probabil ca animalul să rămână din nou pentru mult timp în libertate, întrucât el are montată o zgardă cu semnal electric, care le permite pădurarilor acelui parc protejat să îi monitorizeze toate deplasările.

Ursul a evadat prima dată din zona Casteller în iulie 2019, iar autorităţile locale l-au capturat abia la sfârşitul lunii aprilie 2020.

Iniţial, animalul a fost vizat de un ordin de împuşcare, întrucât era considerat o ameninţare pentru oameni.

Citeşte şi: Este OFICIAL! SUA au rămas fără consulatul din Chengdu – VIDEO

Urşii sunt o specie ameninţată cu dispariţia, iar pădurile din jurul capitalei regionale Trento au fost repopulate cu animale sălbatice în cadrul unui program finanţat de Uniunea Europeană. Din acest motiv, întâlnirile lor cu oamenii au devenit mai frecvente.

Pădurarii parcului protejat din Trentino se află de asemenea în căutarea unei femele de urs, care a atacat luna trecută un bărbat şi pe fiul acestuia pe o potecă de munte. Ambii au fost răniţi, dar au supravieţuit acestui atac. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski Tucker Carlson, jurnalistul american controversat care a realizat un interviu cu liderul rus Vladimir Putin, a reușit să...

Putin promite o nouă ”ordine mondială multipolară echitabilă”

Putin promite o nouă ''ordine mondială multipolară echitabilă'' Summitul regional al Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), ce reuneşte în acest an în Kazahstan...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.