X

Un val de căldură va cuprinde aceste zile Germania

Un val de căldură cu temperaturi ce vor atinge 40 de grade Celsius se apropie în aceste zile de Germania, conform Serviciului meteorologic german (DWD), transmite sâmbătă DPA, potrivit agerpres

DWD a raportat că săptămâna ve începe cu vreme însorită, iar luni se vor înregistra între 29 şi 34 grade Celsius, în timp ce în părţile de vest şi de sud-vest maximele vor atinge 36 de grade Celsius. Zonele de coastă nu vor fi cuprinse de valul de căldură, temperaturile menţinându-se între 20 şi 25 de grade Celsius.

Citește și : Sri Lanka: Demisia preşedintelui Rajapaksa a fost acceptată, premierul Wickremesinghe va fi învestit preşedinte interimar

Vârful acestui val de căldură va fi atins marţi, când se vor înregistra temperaturi de 40 de grade în zonele de sud-vest şi de vest, în timp ce în nord-est temperaturile vor varia între 30 şi 34 de grade Celsius.

Canicula a afectat în ultima perioadă Spania, Portugalia, Franţa şi Grecia, ţări unde s-au înregistrat numeroase incendii de pădure şi de vegetaţie. De asemenea, Marea Britanie a declarat vineri stare de urgenţă naţională şi a emis o avertizare de ”căldură extremă” pentru anumite regiuni din Anglia valabilă luni şi marţi săptămâna viitoare, când temperaturile ar putea atinge valori de peste 35 de grade Celsius.

Citește și : Creştere semnificativă a numărului de morminte în zonele controlate de forţele ruse în Ucraina

Tags: calduraDWDfrantagermaniaportugaliaspania
Categorii: Diaspora