Un val de frig neobişnuit face ravagii în Texas

Publicat:

Cel puţin o persoană a murit şi peste 4 milioane au rămas fără curent electric în Texas după ce un val de frig a forţat operatorul de reţea electrică al acestui stat american să impună întreruperi prin rotaţie ale electricităţii din cauza cererii mai mari de energie, informează Reuters, potrivit agerpres.

În cazul persoanei decedate, cauza morţii pare să fi fost expunerea la “temperaturi extrem de scăzute”, a declarat şeful poliţiei din Houston, Art Acevedo, pe Twitter.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Vanuatu

Site-ul PowerOutage.us, care urmăreşte situaţia întreruperilor de curent, a informat că 4.113.701 de clienţi din Texas rămăseseră fără curent la 2:05 a.m.(07:05 GMT) marţi.

Valul de frig care a afectat Texasul a ajuns şi în partea de nord a Mexicului, unde autorităţile au declarat că 4,7 milioane de persoane rămăseseră fără curent luni dimineaţa. În jurul prânzului, curentul revenise la aproape 2,6 milioane dintre aceştia.

Preşedintele SUA Joe Biden a instituit luni starea de urgenţă în Texas, unde temperaturile au variat de la minus 2 la minus 22 de grade Celsius.

Aeroportul Intercontinental George Bush din Houston va rămâne închis până cel puţin la ora 13:00 (19:00 GMT) marţi, în timp ce pe Aeroportul William P. Hobby din acelaşi oraş operaţiunile sunt suspendate până cel puţin marţi la prânz din cauza vremii nefavorabile.

Citeşte şi: Atac cu rachete asupra unei baze americane din Erbil

În afară de Texas, o mare parte din Statele Unite a fost afectată de un val de frig parcusul minivacanţei de Presidents’ Day.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS), o masă de aer arctic s-a răspândit spre sud, mult dincolo de zonele obişnuite cu temperaturi de sub zero grade Celsius.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.