X

Un vameș a fost reținut de procurori

Un vameș a fost reținut de procurori

Un inspector vamal de 39 de ani și complicele acestuia de 33 de ani au fost reținuți de procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului Vamal. Potrivit autorităților, cei doi sunt vizați într-un dosar de contrabandă cu mărfuri din Odesa, Ucraina, de peste 1,3 milioane lei.

Conform datelor prezentate, lotul de marfă (haine, încălțăminte și alte produse) a fost introdus în R.Moldova fără ca să fie declarate în vamă și fără achitarea impozitelor către stat. Cât privește vameșul, acesta este suspectat că ar fi facilitat transportarea mărfii fără ca să fie declarată legal.

Vezi şi: VIDEO – Harris îl pune pe Trump în defensivă într-o dezbatere aprinsă – Stiripesurse.md

Microbuzul cu marfă vizat în investigația penală a fost depistat pe traseul spre Chișinău de către angajații Poliției de Frontieră, în zona localităților Tudora și Crocmaz din Ștefan Vodă. Ulterior, sub conducerea PCCOCS, cazul a fost preluat spre investigare de Serviciul Vamal, care a desfășurat percheziții în Chișinău și în afara capitalei.

În baza probelor acumulate, lotul de marfă și microbuzul au fost indisponibilizate, iar procurorii urmează să solicite aplicarea sechestrului, în vederea eventualei confiscări în folosul statului.

Tags: Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS)vames
Social