X

Un vapor plin cu migranţi S-A SCUFUNDAT în mare. Cel puţin 57 de oameni au murit!

Cel puţin 57 de persoane au murit după ce o navă care transporta migranţi s-a scufundat în largul coastei Mauritaniei, a anunţat miercuri noapte Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), citată joi de DPA, potrivit agerpres.

Laura Lungarotti, şefa misiunii OIM în această ţară vest-africană, a declarat că organizaţia sa lucrează cu autorităţile din Mauritania şi Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) “pentru a acorda primul ajutor şi asistenţă medicală pentru 83 de migranţi din Gambia care au supravieţuit naufragiului produs aproape de linia de coastă a Mauritaniei”.

Citeşte şi: Incident armat la baza din Pearl Harbor!(VIDEO) Doi oameni au murit!

Lungarotti a postat pe Twitter că 57 de persoane au fost confirmate moarte, dar că operaţiunile continuă, şi a menţionat de asemenea femei şi copii.

OIM a citat supravieţuitori declarând că nava a plecat din Gambia la 27 noiembrie cu cel puţin 150 de persoane la bord.

“Este acordat ajutor celor 83 de supravieţuitori de către guvern, OIM şi UNHCR”, a precizat pe Twitter organizaţia.

În ciuda faptului că are o populaţie de mai puţin de 2 milioane de locuitori, Gambia este printre ţările africane cu cel mai mare număr de persoane care părăsesc continentul în căutarea unei vieţi mai bune în Europa.

Citeşte şi: Avocatul lui Trump a ajuns la Kiev să ‘limpezească apele’

Cu toate acestea, când fostul preşedinte Yahya Jammeh a fost forţat să cedeze puterea în ianuarie 2017, după ce s-a aflat la conducere mai bine de două decenii, unii gambieni au început să se întoarcă voluntar la casele lor.

Potrivit unui raport OIM publicat la începutul acestui an, până la 8 februarie 2019, 3.668 de gambieni au primit asistenţă pentru a se întoarce voluntar acasă în cadrul Iniţiativei Comune UE-OIM pentru Protecţia Migranţilor şi Reintegrare de la începutul anului 2017.

Tags: Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR)GambiaLaura LungarottimauritaniamigrantinaufragiuOrganizaţia Internaţionala pentru Migraţie (OIM)Yahya Jammeh
Categorii: Știrile zilei