Un vas de pescuit spaniol este blocat în Mediterană, după ce a luat la bord 12 migranţi

Publicat:

O navă spaniolă de pescuit este “blocată” pe Marea Mediterană de mai multe zile deoarece nici o ţară nu a acceptat să-i primească pe cei 12 migranţi de la bord salvaţi săptămâna trecută, a indicat marţi căpitanul vasului, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Suntem blocaţi pe mare, nu putem merge nicăieri”, a declarat pentru AFP căpitanul navei ‘Nuestra Madre Loreto’.


Citeşte şi: Explozie puternică lângă o uzină chimică din China. 22 de oameni au murit! (FOTO/VIDEO)

De joia trecută, cei 13 membri ai echipajului navei coabitează cu cei 12 migranţi originari din Niger, Somalia, Sudan, Senegal şi Egipt, salvaţi de pe o ambarcaţiune pneumatică ce plecase din Libia.

Italia şi Malta le-au refuzat intrarea în porturile lor iar serviciile spaniole de salvare maritimă au oferit doar posibilitatea trimiterii în Libia, a explicat căpitanul.

“Dacă mergem spre Libia, riscăm o revoltă”, a arătat acesta, precizând că “de când aud cuvântul “Libia”, ei devin foarte nervoşi şi isterici, este greu să-i linişteşti”.

Citeşte şi: Rusia îşi consolidează prezenţa militară în Crimeea prin amplasarea unui nou sistem S-400

Căpitanul a precizat că nu mai dispune decât de şase sau şapte zile de provizii şi că se apropie o furtună.

Peste 106.000 de migranţi au ajuns în Europa pe mare de la începutul anului, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, care a înregistrat 2.119 decese în această perioadă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.