Un vas plin cu migranți a naufragiat în Marea Caraibilor: Șapte morți și 23 de dispăruți

Publicat:

În total, şapte migranţi şi-au pierdut viaţa şi alţi 23 au fost daţi dispăruţi, printre care mai mulţi copii, în cursul naufragiului ambarcaţiunii lor în Marea Caraibilor, între Columbia şi Panama, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Vasul, la bordul căruia se aflau 18 adulţi şi 14 copii, “a fost lovit de un val” luni dimineaţă, iar pasagerii au ajuns “în derivă în mare”, a declarat Lilia Cordoba, primarul localităţii columbiene Acandi, în vecinătatea locului unde s-a produs naufragiul în departamentul Choco.


Citește și: Migranții nedoriți de nimeni ajung și în România

Şapte corpuri, printre care cel al unui copil, au fost găsite marţi şi miercuri pe două plaje din acest departament situat în nord-vestul ţării, potrivit unui comunicat al Marinei columbiene.

Această ambarcaţiune uşoară făcea parte dintr-un grup de patru, cu o capacitate de 29 de persoane, plecate luni de pe o plajă din Capurgana (Choco) cu destinaţia Panama, a adăugat primarul într-o înregistrare video transmisă jurnaliştilor.

Vasele erau supraîncărcate, au făcut cunoscut doi supravieţuitori citaţi de primarul din Acandi.

Citește și : Un bărbat a deschis focul pe o stradă din insula Corsica: cel puţin un mort şi şase răniţi

Naufragiaţii par a fi migranţi de origine africană, a declarat pentru AFP fără ale detalii, Rafael Bolanos, apărător regional al poporului, entitate publică însărcinată cu apărarea drepturilor omului în Columbia.

Golful Uraba, unde a avut loc naufragiul, este unul din principalele puncte de tranzit ale migranţilor africani, asiatici şi haitieni care încearcă să ajungă în Statele Unite traversând Marea Caraibilor, cu escale în ţări din America Centrală.

De la începutul anului, Marina columbiană a recuperat 84 de migranţi naufragiaţi în viaţă şi 13 cadavre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.