Un videoclip de recrutare pentru CIA, considerat prea ‘woke’, îi ‘irită’ pe conservatorii americani – VIDEO

Publicat:

Un videoclip în care o americancă de 36 de ani, de origine hispanică, în care aceasta se declară mândră că este “o persoană cisgen, din Generaţia Y (mileniali), intersecţională, provenind dintr-o minoritate etnică şi lucrând pentru CIA”, difuzat pentru a promova diversitatea în rândul Agenţiei Centrale de Informaţii, i-a deranjat pe conservatorii din Statele Unite, care au considerat că înregistrarea este prea “woke”, un termen în vogă care desemnează conştientizarea nedreptăţilor sociale, mai ales a celor legate de culoarea pielii şi de genul unor persoane, informează AFP, potrivit agerpres

În acel clip promoţional publicat pe YouTube, tânăra femeie vorbeşte despre reuşita ei profesională utilizând un limbaj frecvent folosit în rândul tinerilor americani şi al intelectualilor, dar ironizat de cei care îl găsesc exagerat din punct de vedere al corectitudinii politice.


Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

“Sunt o femeie de culoare. Sunt mamă. Sunt o milenială cisgen (persoană care se identifică cu sexul biologic, n.r.) care suferă de tulburări de anxietate”, spune ea în timp ce străbate culoarele din sediul CIA.

“Sunt intersecţională”, a adăugat tânăra din videoclip, referindu-se la faptul că se află la intersecţia mai multor forme de discriminare. “Dar viaţa mea nu se rezumă la a bifa nişte căsuţe (…). Nu m-am strecurat în CIA (…), mi-am câştigat locul şi am urcat în ierarhie”, a adăugat ea.

“Am suferit de sindromul impostorului. Dar, la 36 de ani, refuz să permit acestor idei patriarhale şi eronate să îmi dicteze ceea ce poate sau ceea ce trebuie să fie o femeie”, a continuat ea.

Declaraţiile tinerei au fost ironizate de mai mulţi conservatori americani.

“China şi Rusia râd în hohote văzând că CIA începe să fie ‘woke'”, a scris pe Twitter Donald Trump Jr., unul dintre fiii fostului preşedinte republican. “Atitudinea ‘woke’ este acel gen de operaţiune psihologică bolnavă pe care o agenţie de informaţii l-ar inventa pentru a distruge o ţară din interior”, a adăugat el.

Videoclipul dovedeşte că CIA “încearcă în mod activ să angajeze persoanele cele mai lipsite de pudoare, narcisiste şi mai grotesc de egocentrice: milenialii ‘woke'”, a comentat John Nolte pe site-ul Breitbart News, apropiat de extrema dreaptă.

Această strategie de comunicare reflectă o schimbare a politicii de recrutare a agenţiei americane, care încearcă să aducă mai multă diversitate în rândul structurilor sale.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS

În timp ce unii sunt de părere că CIA se îndepărtează de vocaţia sa principală, Larry Pfeiffer, un fost director cu rang înalt în agenţie, consideră că aceasta îşi trage forţa tocmai din diversitatea oamenilor care o compun.

“Dacă nu vă place videoclipul, poate că nu sunteţi ţinta acestei campanii de comunicare”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.