Un vulcan de pe o insulă japoneză intră în erupție. Autoritățile sunt în alertă!

Publicat:

Vulcanul de pe mica insulă Kuchinoerabu din sud-vestul Japoniei a intrat în erupţie joi dimineaţa, potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie şi imaginilor difuzate de posturile de televiziune. 

“Pe moment nu au fost raportate persoane rănite sau daune”, a declarat pentru AFP responsabilul local Shogo Sado, relatează și agerpres.


Citește și: Un individ a vrut să atace Casa Albă cu o rachetă antitanc, grenade şi arme de foc. FBI a intrat pe fir!

Cenuşa vulcanică s-a ridicat până la şase kilometri în atmosferă, apoi a căzut pe o rază de 1,5 kilometri, a indicat guvernul.

“Luăm toate măsurile pentru a asigura securitatea”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului, Yoshihide Suga, în cadrul unui briefing de presă.

Erupţii vulcanice pe această insulă au loc de la sfâşitul anului trecut, “însă am emis o alertă, deoarece cea din dimineaţa aceasta, survenită la ora locală 09:19 (00:19 GMT), este mai importantă”, a indicat Jun Fujimatsu, un purtător de cuvânt al Agenţiei meteorologice.

Vulcanul are mai multe cratere, însă pericolul de erupţie este legat de cel numit Shindake.

Citește și: S-a hotărât data și locul unui nou summit Trump-Kim Jong Un

În prezent, “pe insulă există 71 de gospodarii în care trăiesc 109 persoane, unele la doar câţiva kilometri de crater”, a explicat Sado. “În acest stadiu nu există nici un motiv ca ele să fie evacuate”, a adăugat el, precizând însă, că în contextul în care printre locuitorii insulei figurează şi persoane vârstnice, dacă situaţia se va înrăutăţi, ar putea fi necesară luarea de măsuri preventive.

Vulcanul este în prezent plasat la nivel trei pe o scară a riscurilor de cinci stadii, realizată de către Agenţie, care în prezent nu doreşte să ridice acest nivel, deoarece cenuşa căzută nu depăşeşte doi kilometri în jurul vulcanului.

Televiziunea publică niponă NHK a difuzat imagini cu un nor mare de fum alb-gri care se ridica din vulcan, amestecându-se printre nori.

Citește și: ‘El Chapo’ ar fi cumpărat prietenia unui fost vicepreședinte columbian

În mai 2015, toţi locuitorii din Kuchinoerabu au fost evacuaţi, după ce nivelul de alertă a fost ridicat la 5, nivelul maxim.

Japonia se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate telurică, şi are peste 100 de vulcani activi.

În septembrie 2014, erupţia violentă a vulcanului Ontake, din centrul ţăriii, i-a luat prin surprindere pe cei care se plimbau prin zonă şi care s-a soldat cu moartea a 63 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.