Un vulcan din Filipine a expulzat gaze şi abur

Publicat:

Un vulcan activ din apropierea capitalei filipineze Manila a expulzat gaze magmatice şi abur joi dimineaţă, la câteva zile după o erupţie freatomagmatică produsă în weekend, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine a indicat într-o postare video pe Facebook că a înregistrat o erupţie freatomagmatică din craterul principal al vulcanului Taal la ora locală 10:39.


Citeşte şi: Forţele ruse se retrag de la Cernobîl – Black News

Înaintea acestei erupţii institutul nu a detectat niciun seism cu origine vulcanică. A fost remarcat, însă, un “tremur de fond de nivel scăzut”, care a persistat de miercuri, a precizat institutul.

Insula pe care se află vulcanul este situată în provincia Batangas, la 66 kilometri sud de Manila.

Pe 26 martie, institutul a ridicat nivelul de alertă de activitate vulcanică la 3, pe o scară de 5, în urma unei erupţii freatomagmatice.

Guvernul a dispus evacuarea a peste 7.000 de persoane din 18 sate situate în jurul vulcanului.

Citeşte şi: Ruşii instaurează un ARMISTIŢIU la Mariupol – Black News

O erupţie freatomagmatică se produce atunci când magma şi apa interacţionează, ducând la ejectarea aburului şi a fragmentelor piroclastice.

Taal, unul dintre cei mai activi vulcani din Filipine, a erupt ultima dată în ianuarie 2020, conducând la strămutarea a aproape 380.000 de locuitori şi distrugând numeroase ferme, case şi drumuri din provinciile situate în apropiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Băncile centrale din Moldova și Olanda vor implementa noi proiecte comune 

Băncile centrale din Moldova și Olanda vor implementa noi proiecte comune Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii pe care guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei,...

1000 mentori în sprijinul cadrelor didactice din toată țara

1000 mentori în sprijinul cadrelor didactice din toată țara Începând cu anul de studii 2024-2025, circa 1000 de mentori vor activa în toate instituțiile de...

Doi ucraineni au fost prinşi la Aeroport cu cartuşe la ei

Doi ucraineni au fost prinşi la Aeroport cu cartuşe la ei Doi cetățenii ucraineni care intenționau să zboare din Chișinău spre Turcia și Grecia aveau...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.