X

Una din ramificaţiile terestre ale gazoductului Turkish Stream ar putea trece prin Ungaria (Putin)

Una din ramificaţiile terestre ale gazoductului Turkish Stream ar putea trece prin Ungaria, a indicat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, în conferinţă de presă comună cu premierul ungar Viktor Orban, aflat într-o vizită la Moscova, transmit EFE şi MTI, potrivit agerpres.

‘Examinăm posibilitatea de conectare a partenerilor noştri ungari la noile rute de transport al gazului rusesc spre Europa. Nu exclud ca o ramificaţie terestră a gazoductului Turkish Stream să poată traversa Ungaria’, a declarat Putin.

Citește și : Rick Perry: Astăzi putem transmite un semnal foarte clar că SUA şi Europa sunt deschise afacerilor şi gata să pornească

Liderul de la Kremlin a amintit că Rusia acoperă 60% din necesarul de gaze naturale al Ungariei, în timp ce premierul Orban a insistat că ţara sa este foarte interesată ca gazoductul Turkish Stream să treacă pe teritoriul său.

Ungaria apreciază relaţiile cu Rusia, ambele ţări ‘având un interes în maximizarea realizărilor comune’, a declarat Viktor Orban, în conferinţa de presă comună.

Este în interesul naţional al Ungariei ‘să existe o cooperare bună între cele două jumătăţi ale Europei’, inclusiv relaţii bune între Ungaria şi Rusia, a subliniat el.

Tot în ce priveşte cooperarea energetică, Orban a precizat că a ajuns la un acord cu Putin cu privire la aprovizionarea cu gaz rusesc după anul 2020.

Cei doi lideri au discutat şi despre proiectul construirii de către compania rusă Rosatom a două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks, Orban afirmând că acesta este implementat conform calendarului, cu ajustările necesare.

Citește și : 100 de oameni au fost ‘înghiţiţi’ de inundaţiile din Nigeria

Conform unei iniţative comune cu premierul Orban, va fi înfiinţat un comitet interguvernamental de coordonare a cooperării bilaterale, prima şedinţă urmând să aibă loc înainte de sfârşitul anului, a mai indicat preşedintele rus.

Tags: gazoductmoscovaPutinTurkish StreamUngariaViktor Orban
Categorii: Diaspora