X

Una dintre clădirile emblematice ale New York-ului a fost vândută la licitaţie

La mai puţin de două luni de la eşecul unei oferte anterioare, o clădire emblematică din New York, “Flatiron”, a fost vândută marţi la licitaţie pentru suma de 161 de milioane de dolari unui grup de cumpărători condus de dezvoltatorul imobiliar Jeff Gural, a anunţat compania care a organizat vânzarea, potrivit AFP şi agerpres.

Vânzarea a avut loc în aer liber, în sudul Manhattanului, în faţa a circa 100 de persoane, şi au fost înregistraţi şapte cumpărători, a indicat Mannion Auctions pentru AFP.

Citeşte şi: Şoferul care a forţat intrarea în Casa Albă a fost inculpat (VIDEO) – Black News

Jeff Gural, în vârstă de 80 de ani, nu este un străin pentru “Flatiron”, deoarece reprezintă 75% dintre proprietarii clădirii în formă de fier de călcat.

Clădire de birouri cu 22 de etaje şi 87 metri înălţime, la intersecţia dintre Strada 22, Fifth Avenue şi Broadway, “Flatiron” a fost construită în doi ani şi finalizată în 1902, în stilul Beaux-Arts.

Forma sa ascuţită distinctivă, care i-a dat şi numele, se explică prin intersecţia dintre Fifth Avenue şi Broadway, singura arteră din Manhattan care nu este aliniată pe planul rectiliniu al insulei.

La 22 martie, clădirea a fost vândută pentru prima dată pentru 190 de milioane de dolari, la ordinul primăriei, pentru a rezolva o dispută între proprietarii săi.

Dar cumpărătorul, finanţistul Jacob Garlick, fondatorul fondului de investiţii Abraham Trust, nu a plătit avansul de 19 milioane de dolari până la data de 24 martie.

Clădirea ar fi putut ajunge deja la Jeff Gural, patronul GFP Real Estate, care oferise 189,5 milioane de dolari, dar acesta din urmă a preferat să aştepte organizarea unor noi licitaţii.

Clădirea “Flatiron” era goală din 2019, când ultimul său chiriaş, MacMillan Publishers, a plecat.

Cei cinci proprietari nu reuşiseră să se pună de acord cu privire la renovarea sa şi nici în privinţa utilizării sale. Patru companii imobiliare – GFP Real Estate, Newmark, ABS Real Estate Partners şi Sorgente Group – controlau 75% din aceasta.

Citește și: Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi – Black News

Cel de-al cincilea partener, Nathan Silverstein, controla restul de 25%.

În 2021, cele patru companii l-au dat în judecată pe Silverstein, acuzându-l că a lăsat clădirea goală.

Instanţa municipală dispusese ca proprietarii să vândă clădirea la licitaţie.

Tags: ABS Real Estate PartnersBroadwayFifth AvenueFP Real EstateMacMillan PublishersmanhattanMannion AuctionsNathan Silversteinnew yorkNewmarkSorgente GroupStrada 22
Categorii: Știrile zilei