Undă verde pentru vaccinarea copiilor şi tinerilor cu vârsta între 12 şi 18 ani în Franţa

Publicat:

Tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani vor putea fi vaccinaţi în Franţa împotriva COVID-19 începând cu 15 iunie, a anunţat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron în cursul unei viziteîn sud-vestul ţării, relatează AFP, potrivit agerpres.

Emmanuel Macron a menţionat, de asemenea, perspectiva eliminării obligativităţii de a purta mască în aer liber, ceea ce ”se va face într-un mod diferenţiat” în funcţie de regiune.


Citește și : Rata deceselor de covid în UK atinge cel mai scăzut nivel din ultimele opt luni

”Perspectiva în care trăim cu toţii este că o putem elimina treptat şi că o putem îndepărta în locuri deschise în care nu există prea mult risc”, a spus preşedintele Macron, adăugând: ”Se va face (…) într-un mod diferenţiat pe teritoriu”.

”La nivel naţional, va trebui să aşteptăm puţin mai mult. Cred că până la sfârşitul lunii iunie, vom menţine la nivel naţional cel puţin aceeaşi organizare”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful statului a salutat, de asemenea, faptul că 50% dintre adulţii francezi au primit o primă doză de vaccin, ceea ce reprezintă, potrivit lui, ”cu adevărat o etapă importantă” în campania de vaccinare.

Citește și : Comisia Europeană vrea să consolideze libera circulaţie prin aderarea Românie, Croaţiei şi Bulgariei la Schengen

Cu toate acestea, el le-a cerut francezilor să rămână ”extrem de atenţi şi vigilenţi” deoarece circulaţia virusului progresează în anumite zone ale teritoriului, în special în sud-vest.

Emmanuel Macron a explicat că decizia de a lansa campania de vaccinare a adolescenţilor a fost luată în timpul consiliului de apărare care a avut loc dimineaţa la palatul prezidenţial. Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a emis miercuri un aviz cu privire la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.