Unde-i lege nu-i tocmeală. Germania condamnă un sirian pentru ESCROCAREA Statului Islamic

Publicat:

Un tribunal german a găsit vinovat un refugiat sirian de tentativă de escrocare a Statului Islamic, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a instanţei judecătoreşti, decizie care oferă protecţie legală unei grupări considerată de Uniunea Europeană drept organizaţie teroristă, notează luni Reuters, potrivit agerpres.

Un judecător de la tribunalul districtual din Saarbruecken, sud-vestul Germaniei, a condamnat un frizer în vârstă de 39 de ani, din Damasc, la doi ani de închisoare pentru că a încercat să convingă combatanţi ai Statului Islamic să-i transfere 180.000 de euro.


Citeşte şi: Justiţia germană este sufocată de cazurile în care sunt implicaţi refugiaţii

Judecătorul a decis că sirianul a minţit că va încerca să comită atacuri în Germania în numele Statului Islamic, cu ajutorul explozibililor. Banii nu au fost niciodată transferaţi în conturile bărbatului, menţionează Reuters.

Tribunalul a respins argumentul acuzării potrivit căruia bărbatul se făcea vinovat de un delict mult mai grav, acela de a plănui atacuri în numele unei organizaţii militante.

Atât procuratura, cât şi refugiatul sirian au făcut apel pe lângă Curtea Supremă Federală, a anunţat purtătoarea de cuvânt a tribunalului federal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.