X

Unde-i lege nu-i tocmeală. Germania condamnă un sirian pentru ESCROCAREA Statului Islamic

Un tribunal german a găsit vinovat un refugiat sirian de tentativă de escrocare a Statului Islamic, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a instanţei judecătoreşti, decizie care oferă protecţie legală unei grupări considerată de Uniunea Europeană drept organizaţie teroristă, notează luni Reuters, potrivit agerpres.

Un judecător de la tribunalul districtual din Saarbruecken, sud-vestul Germaniei, a condamnat un frizer în vârstă de 39 de ani, din Damasc, la doi ani de închisoare pentru că a încercat să convingă combatanţi ai Statului Islamic să-i transfere 180.000 de euro.

Citeşte şi: Justiţia germană este sufocată de cazurile în care sunt implicaţi refugiaţii

Judecătorul a decis că sirianul a minţit că va încerca să comită atacuri în Germania în numele Statului Islamic, cu ajutorul explozibililor. Banii nu au fost niciodată transferaţi în conturile bărbatului, menţionează Reuters.

Tribunalul a respins argumentul acuzării potrivit căruia bărbatul se făcea vinovat de un delict mult mai grav, acela de a plănui atacuri în numele unei organizaţii militante.

Atât procuratura, cât şi refugiatul sirian au făcut apel pe lângă Curtea Supremă Federală, a anunţat purtătoarea de cuvânt a tribunalului federal.

Tags: germaniaSaarbrueckenstat islamic
Categorii: Diaspora