X

Ungaria a deschis la Ierusalim o reprezentanţă comercială cu statut diplomatic

Ungaria a deschis marţi la Ierusalim o reprezentanţă comercială cu statut diplomatic, în cadrul unei ceremonii la care au participat premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează agenţiile dpa şi EFE, potrivit Agerpres.

”Este un moment emoţionant pentru noi, prima reprezentanţă europeană care va fi deschisă la Ierusalim în ultimele decenii”, a declarat Netanyahu în discursul său.

Citește și : Incertitudine în jurul vizitei lui Emmanuel Macron în Polonia

La rândul său, Szijjarto a cerut comunităţii internaţionale o poziţie ”justă şi echilibrată” faţă de Israel. El a promis că Ungaria nu va aplica o decizie a Comisiei Europene privind etichetarea produselor provenite din coloniile israeliene create în teritoriile palestiniene.

Premierul Viktor Orban a anunţat luna trecută deschiderea acestei reprezentanţe comerciale la Ierusalim, care va funcţiona ca un birou al ambasadei ungare de la Tel Aviv.

Ungaria este astfel a doua ţară din UE care deschide o reprezentanţă cu statut diplomatic la Ierusalim.

Citește și : FDS anunță arestarea mai mulţi jihadişti implicaţi în atacul de la Minbej din nordul Siriei

În mai 2018, Republica Cehă a deschis în acest oraş un consulat onorific, după ce preşedintele Milos Zeman s-a declarat favorabil inclusiv mutării ambasadei ţării sale de la Tel Aviv la Ierusalim, la fel cum au procedat Statele Unite, deşi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a indicat faptul că statele UE nu trebuie să urmeze exemplul SUA la acest capitol.

Tags: Benjamin NetanyahudiplomaticierusalimisraelPéter SzijjartoreprezentanţăUngaria
Categorii: DiasporaSinteze