X

Ungaria a emis cu succes obligaţiuni de 4,25 miliarde de dolari

Ungaria a emis obligaţiuni în valută pe cinci ani în valoare de 4,25 miliarde dolari (4 miliarde euro), pentru care interesul investitorilor a fost de trei ori mai mare, de până la 12 miliarde dolari (11,29 miliarde euro), a anunţat Ministerul de Finanţe, citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Interesul din partea investitorilor demonstrează “încrederea în economia ungară”, a afirmat ministrul de Finanţe, Mihaly Varga. El a reamintit că în 2022 datoria publică a Ungariei a scăzut de la 76,8% până la 73,5% din Produsul Intern Brut (PIB).

Vezi şi: Biden consideră drept ‘penibilă’ debandada din rândul republicanilor din Congres – VIDEO – Black News

Varga a adăugat că deficitul ţării în 2022 a fost de 4,9%, faţă de 5,9% cât era nivelul estimat.

Din 2010 ponderea datoriei publice externe a scăzut de la două treimi până la o treime din total, a subliniat ministrul.

Citeşte şi: 8 persoane, printre care 5 copii, găsite împușcate mortal într-o casă din SUA – Black News

În decembrie, Comisia Europeană a decis să nu acorde Ungariei cele 22 miliarde euro fonduri de coeziune care îi reveneau până când garantează că programele pentru utilizarea acestora respectă prevederile Cartei Europene a Drepturilor fundamentale în materie de independenţă a Justiţiei, legi educaţionale, libertate academică şi drept de azil. 

Tags: comisia europeanaMihaly Vargaobligatiuni
Categorii: Diaspora