Ungaria alocă peste 88 de milioane de euro pentru reducerea supraaglomerării în închisori

Publicat:

Guvernul de la Budapesta a alocat ministerului de interne 30 de miliarde de forinţi (circa 88,4 milioane de euro) pentru reducerea supraaglomerării în închisorile din Ungaria, informează MTI, potrivit agerpres.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a arătat joi, într-o conferinţă de presă, că gradul actual de ocupare a penitenciarelor ungare este de 115%, iar fondurile vor permite reducerea acestui nivel la 100% chiar anul acesta, prin înfiinţarea unor capacităţi provizorii. ‘Conceptul de închisori mobile este cunoscut şi în afara Ungariei’, a afirmat oficialul.


Citește și : Ani grei de temniţă pentru milionarul care a ordonat uciderea lui Jan Kuciak. A dat o ţeapă colosală în Slovacia!

Gulyas a salutat decizia adoptată marţi de parlamentul ungar de a suspenda plata compensaţiilor către deţinuţii care reclamă condiţiile necorespunzătoare de detenţie. El a susţinut că a devenit ‘evident’ că pe seama unor astfel de cazuri ‘s-a construit o industrie’ care trebuie oprită.

Prin legea respectivă, compensaţiile sunt blocate până la încheierea unei anchete la nivel naţional. Până la 30 septembrie, guvernul trebuie să reducă populaţia penitenciară la nivelul de 100% din capacitatea sistemului.

În prezent, în circa 12.000 de procese împotriva statului ungar, s-au solicitat compensaţii de peste 10 miliarde de forinţi. În martie, va avea loc o consultare naţională pe această temă.

Citește și : 9 oameni au murit în POTOPUL din Indonezia. Ploile torenţiale NU se opresc!

Cu ocazia adoptării noii legi, agenţia dpa menţiona că există temeri că guvernul de la Budapesta intenţionează să interzică complet acordarea compensaţiilor. Premierul Orban a lansat o serie de atacuri împotriva puterii judecătoreşti şi i-a acuzat pe avocaţii deţinuţilor că intenţionează să obţină acorduri în beneficiul propriu, pe seama ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.