Ungaria cere măsuri împotriva giganţilor IT: Încalcă normele democratice!

Publicat:

Ministrul ungar al justiţiei a cerut luni convocarea unei reuniuni extraordinare a Comitetului pentru libertate digitală, însărcinat cu monitorizarea spaţiului online, în legătură cu ceea ce a calificat drept încălcări ale normelor democratice de către giganţii tehnologiei, relatează MTI, potrivit agerpres.

Într-o postare pe Facebook în limba engleză, Judit Varga a afirmat că mari companii de IT încalcă “toate normele legale democratice fundamentale care formează baza culturii de tip occidental” prin restrângerea în secret a vizibilităţii sau “blocarea din umbră” a anumitor utilizatori “din motive politice”.


Citeşte şi: Australia NU crede în vaccin şi rămâne ÎNCHISĂ tot anul 2021

Ministrul ungar a citat o înregistrare recent dezvăluită în care directorul Twitter, Jack Dorsey, este auzit spunându-le unor subalterni că acţiunile de reglementare ale companiei vor merge “mult mai departe” decât suspendarea contului preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump.

Judit Varga a acuzat de asemenea Facebook de limitarea “vizibilităţii opiniilor creştine, conservatoare de dreapta”, menţionând că a avut “experienţa personală” a unor astfel de practici.

Oficialul ungar a mai adăugat că, prin intermediul Comitetului pentru libertatea digitală, ministerul său contribuie la reglementarea în cadrul Uniunii Europene a activităţii companiilor globale de IT.

Citeşte şi: SUA acuză Rusia că vrea să-l reducă la tăcere pe Alexei Navalnîi

Ea a subliniat că este nevoie de măsuri urgente şi că în acest scop se va întâlni zilele următoare cu şeful Autorităţii ungare pentru concurenţă, pentru a discuta despre posibilităţile de sancţionare a practicilor comerciale ilegale în domeniu.

Miercurea trecută, într-o altă postare pe Facebook critică la adresa giganţilor mondiali ai tehnologiei informaţiei, Judit Varga a denunţat faptul că “noi cu toţii putem fi opriţi printr-o simplă apăsare de buton”, evocând “războiul ideologic” din SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.