X

Ungaria: Creşterea nivelului Dunării din cauza inundaţiilor îi împiedică pe salvatori să ajungă la epava ambarcaţiunii scufundate

Căpitanul navei de croazieră care a intrat în coliziune pe Dunăre cu o ambarcaţiune turistică, provocând cel mai probabil moartea sud-coreenilor aflaţi la bord, urmează să compară sâmbătă în faţa instanţei, în timp ce creşterea nivelului fluviului în urma inundaţiilor a împiedicat tentativele autorităţilor de a ajunge la epavă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Salvatorii nu au reuşit să ajungă vineri la ambarcaţiunea scufundată, la două zile după ce aceasta s-a scufundat cu 28 de persoane la bord, aproape toate din Coreea de Sud şi în privinţa cărora se crede că nu au supravieţuit.

Citește și : Atac armat în Virginia Beach – cel puţin 12 oameni au fost ucişi

Căpitanul ucrainean, care neagă că ar fi încălcat vreo regulă sau că ar fi comis vreo infracţiune, a fost arestat de poliţia ungară joi.

Procurorii urmează să decidă sâmbătă dacă vor prelungi arestul preventiv al căpitanului de 64 de ani.

Este neclar până acum ce a provocat accidentul, în care nava de croazieră lungă de 135 de metri a lovit şi scufundat ambarcaţiunea mai mică de agrement miercuri noapte.

Căpitanul navei de croazieră, identificată de poliţia ungară sub numele C. Iuri din Odessa, a fost “zguduit de consecinţele accidentului şi regretă că nu a putut evita accidentul, transmiţând condoleanţele familiilor victimelor”, a declarat unul dintre avocaţii săi vineri, citat de MTI.

Citește și : Explozie PUTERNICĂ la o fabrică de explozibili în Rusia : 38 răniți

Între timp, un purtător de cuvânt al Viking Cruises, cu sediul în Elveţia, care deţine vasul de croazieră, a precizat vineri într-un comunicat că susţine investigaţia şi cooperează cu autorităţile.

“Suntem profund întristaţi de incident şi gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre cei care au fost afectaţi şi spre familiile lor”, a spus purtătorul de cuvânt.

“Înţelegem că căpitanul a fost pus sub acuzare de autorităţile locale şi ar fi nepotrivit ca noi să comentăm în timp ce procesul legal este în curs de desfăşurare”.

Tags: ambarcatiuneCoreea de SuddunareOdessaViking Cruises
Categorii: Diaspora