Ungaria este condamnată să plătească o amendă de 200 de milioane de euro

Publicat:

Ungaria este condamnată să plătească o amendă de 200 de milioane de euro

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a condamnat joi Ungaria la plata unei sume forfetare de 200 de milioane de euro şi o penalitate de un milion de euro pe zi pentru nerespectarea dreptului UE în materie de azil, relatează AFP şi dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Sesizată de Comisia Europeană, CEJ a constatat că Budapesta nu a pus în aplicare una dintre hotărârile sale, din decembrie 2020, care condamna Ungaria cu privire la “nerespectarea reglementărilor legislaţiei Uniunii în materie, în special a procedurilor referitoare la acordarea protecţiei internaţionale şi a returnării cetăţenilor în situaţie ilegală către ţările terţe”, şi în continuare “nu respectă această decizie”.


Citeşte şi: Președintele raionului Edineț va plăti amendă şi despăgubiri pentru huligansim – Stiripesurse.md

“Această nerespectare, care constă în sustragerea deliberată de la aplicarea unei politici comune a Uniunii în ansamblu, constituie o încălcare fără precedent şi extrem de gravă a dreptului Uniunii”, a explicat CEJ în decizia sa pentru a justifica această nouă sancţionare a politicii în domeniul migraţiei a premierului naţionalist Viktor Orban.

Ungaria este condamnată să plătească o amendă de 200 de milioane de euro

Sub conducerea lui Viktor Orban, aflat la putere din 2010, Ungaria a construit garduri la graniţele sale şi a restricţionat depunerea cererilor de azil la ambasadele din străinătate, o politică ce a adus deja mai multe condamnări din partea Curţii Europene de Justiţie.

Sancţiunea de un milion de euro reprezintă o penalizare pentru fiecare zi de întârziere atât timp cât decizia din 2020 nu este respectată.

Ungaria este condamnată să plătească o amendă de 200 de milioane de euro

Potrivit Curţii, această nerespectare de către Ungaria “are ca efect transferarea către alte state membre a răspunderii” de a asigura “primirea solicitanţilor de protecţie internaţională, procesarea cererilor acestora şi returnarea cetăţenilor în situaţie ilegală către ţările terţe” şi “subminează grav principiul solidarităţii şi al împărţirii echitabile a responsabilităţilor între statele membre”.

Viktor Orban a criticat această decizie.

“Amenda de 200 de milioane de euro, plus un milion de euro pe zi (!!!) pentru apărarea frontierelor UE, este scandaloasă şi inacceptabilă”, a reacţionat liderul ungar pe reţeaua socială X, adăugând că “migranţii ilegali li s-au părut mai importanţi birocraţilor de la Bruxelles decât cetăţenii europeni”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui...

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în...

A văzut lumina zilei în ambulanță

A văzut lumina zilei în ambulanță A văzut lumina zilei în ambulanță. Două echipe de asistență medicală urgentă au devenit martori la cel mai...

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal Astăzi, la 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.