X

Ungaria a expulzat către Ucraina zece migranţi

Autorităţile ungare au returnat către Ucraina zece migranţi dintr-un grup de 11 care au ajuns în Ungaria la bordul unui avion uşor ce a aterizat pe 12 ianuarie în apropierea localităţii Kallosemjen din nord-est, informează vineri agenţia MTI.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei ungare, avionul decolase din Ucraina şi a aterizat în Ungaria după ce a survolat România, conform agerpres .

Poliţia a găsit avionul într-o zonă agricolă, după ce a fost alertată în legătură cu prezenţa acestuia de un agent care se afla în afara orelor de serviciu.

Citește și : Germania nu va cădea într-o criză politică daca Angela Merkel eșuează să formeze un guvern de coaliție ( Wolfgang Schaeuble)

Migranţii, trei afgani şi opt vietnamezi, au fost reţinuţi în apropierea localităţii sus-menţionate în urma unei ample operaţiuni de căutare, în care s-au folosit inclusiv câini special dresaţi şi camere cu termoviziune. Unul dintre afganii aflaţi în acel avion a cerut azil în Ungaria şi a fost transferat într-o zonă de tranzit, ceilalţi fiind returnaţi în Ucraina.

Mulţi dintre ei au spus în timpul anchetei că au plătit traficaţi pentru a-i ajuta să ajungă în vestul Europei.

Tags: avionazilKallosemjenmigrantiRomaniaucrainaUngaria
Categorii: Diaspora