X

Ungaria îşi repatriază cetăţenii rămaşi blocaţi în Afganistan

Ungaria a anunţat miercuri că a organizat evacuarea unui grup de 26 de cetăţeni de-ai săi care sunt contractori în Afganistan şi că ei se vor întoarce în ţară în curând cu un zbor derulat de alt stat, informează Reuters, potrivit agerpres.

Budapesta trimite de asemenea propria misiune de evacuare în Afganistan pentru a-i ajuta pe alţi cetăţeni ungari încă aflaţi la Kabul, a declarat viceministrul de externe Levente Magyar într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Primul ministru gay din SUA a devenit părinte – Black News

“Acum ne bazăm pe bunăvoinţa acelor talibani împotriva cărora am luptat într-un război timp de 20 de ani”, a notat Magyar.

“Scopul nostru este de a-i ajuta pe cetăţenii ungari care au rămas blocaţi acolo să se întoarcă acasă, aceasta este acum obligaţia noastră principală”, a subliniat el.

Citeşte şi: Un farmacist american vindea pe net certificate covid – Black News

Magyar a refuzat să dea detalii despre evacuarea ungară, invocând motive de securitate.

Magyar a mai precizat că guvernul ungar este dispus de asemenea să ajute “câteva zeci” de afgani şi familiile lor care au ajutat forţele ungare în Afganistan, dar a respins ferm ideea acceptării mai multor solicitanţi de azil care doresc să-şi părăsească ţara.

Tags: AfganistanbudapestakabulLevente MagyarUngaria
Categorii: Știrile zilei