Ungaria: Proteste la Budapesta împotriva ‘legii sclaviei’

Publicat:

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Budapesta faţă de un proiect de lege care le permite angajatorilor să le ceară salariaţilor să presteze până la 400 de ore suplimentare pe an, o măsură pe care criticii au numit-o ‘legea sclaviei’, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Membri de sindicat şi alţi protestatari s-au adunat sub un ger plumburiu de iarnă şi au mărşăluit cu bannere pe care scria ‘Protestăm împotriva legii sclaviei’ sau ‘Obligă-ţi mama să facă ore suplimentare’.


Citește și : 481 persoane au fost reţinute şi 211 în arest preventiv la Paris (premierul francez)

Modificarea la codul muncii introdusă în parlament în această săptămână a declanşat critici intense şi cel mai amplu protest de stradă din ultimul an.

Poliţia a blocat piaţa principală din afara Parlamentului, spre care se îndreptau iniţial protestatarii, obligându-i pe aceştia să facă un ocol prin centrul Budapestei şi să umple Strada Constituţiei, principala arteră care duce spre clădirea legislativului.

‘Suntem foarte supăraţi pentru modul în care merg lucrurile în ţară. Acest guvern face legi fără consultarea celor afectaţi’, a declarat Zoltan Laszlo, vicepreşedinte al sindicatului metalurgiştilor Vasas, pentru Reuters.

‘Sănătatea noastră este deja precară. Oamenii care fac astfel de legi acţionează împotriva societăţii. Le vom arăta că putem să ne luăm soarta în propriile mâini. Suntem dispuşi să fim mult mai duri’, a adăugat sindicalistul.

Conform proiectului postat pe site-ul parlamentului, angajatorilor li se garantează prestarea a câte 250 de ore suplimentare pe an de către fiecare salariat. Pentru restul de ore suplimentare, vor trebui să aibă acordul angajaţilor.

Citește și : Ion Cristoiu, despre situația din Franța: Un experiment tip USR. Nu se cresc politicieni în laborator

Lajos Kosa, deputatul Fidesz care a iniţiat modificările, a declarat în parlament că săptămâna de lucru va continua să fie, ca regulă, de 5 zile a câte 8 ore, subliniind că toate orele suplimentare vor trebui plătite.

Kosa a mai precizat că numărul maxim de ore lucrate săptămânal, inclusiv timpul suplimentar, va fi de 48.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.