X

Ungaria ridică un monument în memoria sud-coreenilor morţi în naufragiul de pe Dunăre

Ungaria intenţionează să construiască un monument în memoria celor 25 de sud-coreeni care şi-au pierdut viaţa în coliziunea de pe Dunăre de la Budapesta, de la care vineri se împlineşte un an, a anunţat marţi Ambasada Coreei de Sud în Ungaria, preluată de agenţia Yonhap, potrivit agerpres.

Monumentul urmează să fie ridicat în apropiere de locul unde vasul de agrement cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri de echipaj unguri s-a scufundat în fluviu după coliziunea cu o navă de croazieră, în seara de 29 mai. Doar şapte turişti au supravieţuit accidentului, iar o persoană este în continuare dată dispărută.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic a zguduit Noua Zeelandă

Guvernul ungar a propus iniţial Coreei de Sud ridicarea unui monument, iar cele două ţări au discutat detaliile acestui proiect cu familiile celor decedaţi, au menţionat oficiali ai ambasadei.

Deşi s-a dorit ca monumentul să poată fi construit până la comemorarea de un an a tragediei, proiectul a întârziat din cauza pandemiei de COVID-19, au precizat oficialii citaţi, adăugând că se aşteaptă ca totuşi construcţia să fie finalizată înainte de sfârşitul acestui an.

Citeşte şi: Cadrele medicale spaniole au ieşit în stradă să protesteze

Vineri, când se împlineşte un an de la accident, reprezentanţi ai guvernelor celor două ţări vor asista la o ceremonie la Budapesta în memoria victimelor, între participanţi urmând să se afle ambasadorul sud-coreean în Ungaria, Choe Kyoo-sik, şi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto. 

Tags: budapestaChoe Kyoo-sikdunarenaufragiuPéter Szijjartosud-coreeniUngaria
Categorii: Externe