Ungaria susţine aderarea Serbiei la UE

Publicat:

Aderarea Serbiei la Uniunea Europeană întârzie de multă vreme şi blocul comunitar “face o greşeală fatală” încetinind integrarea acestei ţări, a afirmat vineri la Belgrad ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite MTI, potrivit agerpres.

“Uniunea Europeană are nevoie de extindere în actualele circumstanţe”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare după convorbiri cu ministrul sârb al integrării europene, Jadranka Joksimovic.


Citeşte şi: Armata ucraineană a descoperit o groapă comună la Izium – FOTO – Black News

UE trebuie să ia măsuri pentru creşterea securităţii europene, a explicat Szijjarto. “Ne confruntăm cu provocări de securitate care au generat cea mai importantă criză de securitate din Europa din ultimele decenii. Dacă UE vrea să-şi întărească securitatea, trebuie să se extindă; iar direcţia acestei extinderi este clar către Balcanii de vest”, a punctat ministrul de externe ungar.

Potrivit acestuia, ţările din regiunea Balcanilor de vest sunt conştiente că instabilitatea din zonă poate crea probleme grave.

“Stabilitatea, calmul şi dezvoltarea echilibrată a acestei regiuni reprezintă un interes naţional pentru noi şi este de asemenea clar că Serbia este adevărata forţă stabilizatoare din Balcanii de vest”, a spus Szijjarto, insistând că integrarea europeană a Serbiei şi aderarea ei la UE pot contribui la stabilizarea întregii regiuni.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen vrea să-l vadă pe Putin JUDECAT pentru crime de război – Black News

Ministrul ungar a îndemnat UE să accelereze negocierile de aderare ale Serbiei, apreciind că ar trebui deschise opt noi capitole de negociere înainte de încheierea preşedinţiei semestriale cehe, astfel încât să fie deschise 30 din cele 35 de capitole şi să se poată “face progrese reale”.

Dacă negocierile de aderare ale Serbiei continuă în acelaşi ritm lent de acum “din cauza Bruxellesului”, procedura aderării se va prelungi cu câţiva ani “şi acest lucru nu este în interesul nimănui”, a atras atenţia ministrul ungar de externe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.