Ungaria trimite o nouă unitate de poliţie în Macedonia de Nord pentru a combate migrația ilegală în masă

Publicat:

Migraţia ilegală în masă reprezintă un risc major pentru siguranţa publică în Europa, le-a transmis Bence Retvari, secretar de stat în Ministerul de Interne ungar, membrilor noii unităţi de poliţie care a plecat marţi în Macedonia de Nord, transmite MTI, potrivit agerpres

Bence Retvari a spus că ofiţerii de poliţie ungari nu vor interacţiona cu persoane care vor să vină în Europa în mod legal, ”ci cu oameni care fac primul pas către Europa ilegal”.


Citește și : Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru sprijinul acordat Rusiei

Ungaria ajută deja de şapte ani la operaţiunea de patrulare a frontierelor nord-macedonene şi ofiţeri ungari au îndeplinit de asemenea misiuni de protecţie a graniţelor în Slovenia şi Serbia, a adăugat oficialul ungar.

Anul trecut, Ungaria a trimis în total 350 de ofiţeri de poliţie pentru misiuni externe de protecţie a frontierelor şi între 300 şi 400 în anii precedenţi.

Potrivit lui Bence Retvari, autorităţile ungare au zădărnicit anul trecut aproximativ 270.000 de intrări ilegale la frontiera de sud a Ungariei, unde în medie s-au înregistrat 750 de tentative de trecere a graniţei în fiecare zi.

”Soluţia la migraţia ilegală ar fi interceptarea migranţilor cât mai departe posibil, de exemplu la frontiera greco-turcă. Atunci întreaga Europă ar fi un continent mai sigur. Din păcate, liderii Uniunii Europene nu au ajuns la o asemenea decizie. Dacă frontierele externe ale UE nu sunt protejate, se va ajunge la o revenire a frontierelor interne”, a explicat demnitarul ungar.

Citește și : NATO şi UE se angajează să-şi intensifice cooperarea

În opinia sa, avantajul economic al UE provine din libera circulaţie în interiorul blocului comunitar.

Pe de altă parte, Retvari a ţinut să remarce că migranţii ilegali au devenit tot mai agresivi, ei atacând ofiţeri de poliţie sau dispozitive frontaliere în 485 de cazuri în 2022 la graniţele Ungariei. De asemenea, în multe cazuri migranţi sau traficanţi transportă arme sau componente de arme.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.