X

Ungaria va consolida gardul anti-migranţi de la frontiera cu Serbia

Guvernul ungar va consolida gardul de la frontiera cu Serbia ridicat cu scopul de a opri migranţii, a anunţat vineri un oficial din Ministerul de Interne ungar, citat de agenţia MTI, potrivit agerpres

Înălţimea gardului va fi crescută, astfel încât Europa să nu fie nevoită să aplice din nou controale la frontiere, a spus secretarul de stat ungar Bence Retvari la o conferinţă de presă în localitatea Roszke, situată la graniţa cu Serbia.

Citește și: Japonia ar putea achiziţiona rachete de croazieră americane Tomahawk

Dacă Ungaria nu-şi protejează graniţa, numeroase state europene membre ale spaţiului Schengen vor trebui să reinstituie controalele la frontiere, ceea ce va fi nu doar incomod pentru călătorii, ci de asemenea va afecta economia europeană, a argumentat oficialul ungar.

Acesta a reproşat Uniunii Europene că nu a contribuit la finanţarea acelui gard pentru care Ungaria a cheltuit circa 1,5 miliarde de euro.

Numărul migranţilor care vin în Europa pe ruta balcanică a crescut de trei ori anul acesta, a declarat săptămâna trecută comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Ungaria a împiedicat de la începutul anului intrarea a în ţară a circa 215.000 de migranţi şi a iniţiat proceduri penale împotriva a circa 1.500 de traficanţi, a precizat joia trecută ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, care a descris actualul val migrator ca fiind unul comparabil cu cel din 2015.

În Serbia vecină, creşterea numărului migranţilor, care vin în special din Afganistan şi Siria, a depăşit substanţial capacitatea de primire a acestei ţări, astfel că mulţi dintre ei dorm sub cerul liber, a avertizat un ONG.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă

În urma intensificării valului migrator, Republica Cehă a anunţat joi extinderea cu 45 de zile a controalelor temporare la graniţa cu Slovacia.

Tags: Bence RetvarieuropamigrantiRoszkeserbia
Categorii: Diaspora