Ungaria ‘va pierde mult’ prin ieşirea Marii Britanii din UE (oficial ungar)

Publicat:

Odată cu ieşirea Marii Britanii din UE, Ungaria va pierde un aliat hotărât în apărarea suveranităţii naţionale, a declarat vineri responsabilul pentru Brexit din MAE ungar, Szabolcs Takacs, citat de agenţia MTI, potrivit agerpres.

Vorbind la conferinţa ”Fourth European Blue Sky”, desfăşurată la Budapesta, acesta a spus că Ungaria ”va pierde mult” prin ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, întrucât această ţară a promovat în cadrul UE o abordare ”suveranistă”, în opoziţie cu viziunea ”federalistă” a Comisiei Europene. ”Ungaria face parte din această minoritate (împotriva unei UE federaliste) şi odată cu Brexitul va pierde un aliat important”, a deplâns oficialul ungar.


Citește și : Retragerea trupelor militare din regiunea ucraineană Donbass va începe sâmbătă

El a menţionat de asemenea că guvernul condus de Viktor Orban ”regretă, dar respectă decizia” poporului britanic de a părăsi UE.

Oficialul ungar a mai remarcat totodată că în prezent realizarea Brexitului este împiedicată mai degrabă de luptele politice dintre britanici decât de statele UE sau de instituţiile europene.

Pe de altă parte, Szabolcs Takacs a apreciat că trebuie definit ce înseamnă ”modul de viaţă european”, denumirea dată unui portofoliu al viitoarei Comisii Europene, în contextul în care ne aflăm într-o ”perioadă în care structura etnică a Europei se schimbă”.

Citește și : Turcia va începe expulzarea jihadiștilor străini către ţările lor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.