X

Ungaria va trimite un răspuns la procedura de infringement lansată de UE

Ungaria va trimite un răspuns la procedura de infringement lansată de Bruxelles împotriva amendamentelor la legea ungară privind protecţia copiilor, a anunţat miercuri pe Facebook ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, transmite MTI, potrivit agerpres.

“Atacul” împotriva legii ungare privind protecţia copiilor, despre care Uniunea Europeană afirmă că îi discriminează pe cei din comunitatea LGBTQ, este “incorect”, întrucât educaţia este o competenţă naţională, a scris ea.

Citeşte şi: Membrana coronavirusului SARS-CoV-2 poate fi dezintegrată prin folosirea apei de gură (studiu) – Black News

“Prin aderarea sa la UE, Ungaria a acceptat doar să permită competenţe comune în anumite domenii, nu să-şi cedeze suveranitatea”, notează ministrul ungar. “Educaţia copiilor unguri nu este unul din aceste domenii. Aceasta este responsabilitatea exclusivă a părinţilor unguri”, adaugă Varga.

“Comisia Europeană este nemulţumită că nu vrem să cedăm la presiunea ideologică şi oprim lobby-ul LGBTQ la porţile şcolii. Referirile noastre la Constituţia ungară şi la Carta drepturilor fundamentale a UE au fost zadarnice, singurul său scop (al Comisiei) fiind de a pedepsi Ungaria”, mai scrie ministrul ungar.

Ungurii vor avea oportunitatea de a-şi face auzite vocile la referendumul care va avea loc asupra acestei legi pe 3 aprilie, în paralel cu alegerile legislative. “Chiar şi birocraţii de la Bruxelles trebuie să respecte rezultatele acestui referendum”, susţine Judit Varga.

Premierul ungar Viktor Orban, care se află la putere din 2010, a propus un referendum asupra legislaţiei partidului de guvernământ care limitează predarea în şcoli a homosexualităţii şi a problemelor legate de transsexuali, intensificând războiul cultural cu Uniunea Europeană.

Aflat în faţa primelor sale alegeri competitive în mai mult de un deceniu, Orban a încercat să promoveze politici sociale despre care spune că protejează valorile creştine împotriva liberalismului occidental, punând în centrul campaniei sale, alături de migraţie, problemele de gen şi ceea ce el numeşte propaganda LGBTQ.

Citeşte şi: China FURĂ startul în cursa înarmărilor metaverse – Black News

În cadrul referendumului, ungurii vor fi întrebaţi între altele dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în şcoli fără acordul părinţilor şi dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor. De asemenea, ei vor fi întrebaţi dacă conţinutul media care ar putea influenţa orientarea sexuală ar trebui să fie prezentat copiilor fără nicio restricţie.

Legea adoptată în iunie anul trecut, despre care guvernul spune că are ca scop protejarea copiilor, a provocat nelinişte în comunitatea LGBT, iar Comisia Europeană a anunţat luna următoare că a declanşat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu această lege, denunţând caracterul ei discriminatoriu. 

Tags: bruxellesbudapestaCarta drepturilor fundamentale a UEcomisia europeanaconstitutieJudit VargaLGBTQUngariauniunea europeanaViktor Orban
Categorii: Diaspora