Ungaria vrea ca poziţia UE faţă de Iran să fie apropiată de cea abordată de SUA

Publicat:

Ungaria doreşte ca poziţia europeană asupra conflictului SUA-Iran să fie mai apropiată de cea a Statelor Unite, a declarat joi prim-ministrul ungar Viktor Orban, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc vineri la Bruxelles pentru a discuta despre criza iraniană, cu accent pe relaxarea tensiunilor între Washington şi Teheran.


Citeşte şi: Gardienii Revoluţiei ameninţă SUA cu o ‘răzbunare şi mai dură’

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a anunţat joi că a discutat cu preşedintele iranian Hassan Rouhani şi a îndemnat Teheranul să respecte un acord de control al armelor încheiat cu puterile mondiale în 2015 şi care vizează să-i reducă ambiţiile nucleare. Iranul neagă că încearcă să obţină arma atomică.

Între timp, preşedintele american Donald Trump a cerut miercuri puterilor mondiale să iasă din acordul abandonat de Washington în 2018 şi să lucreze pentru o nouă înţelegere. Iranul a respins noi discuţii.

“Aş dori ca poziţia europeană, care nu este clară asupra acestei chestiuni iraniene, să fie orientată către poziţia israeliano-americană”, a declarat Orban într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: O nouă tragedie în Iran: Cel puţin 19 morţi după ce un autobuz a căzut într-o râpă în nordul țării

Orban, care s-a revoltat frecvent împotriva politicii UE, s-a întâlnit cu Trump anul trecut, când acesta l-a lăudat că este dur în privinţa imigraţiei, un domeniu politic în care cei doi lideri au viziuni similare. Orban are de asemenea relaţii cordiale cu liderul israelian Benjamin Netanyahu.

Orban a mai spus că există condiţii pentru evacuarea trupelor ungare din Irak în caz că va fi nevoie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.