X

Ungaria vrea să-și trimită al doilea cosmonaut în spațiu

Ungaria intenţionează să trimită un astronaut în spaţiu în 2024, a declarat miercuri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, în cadrul conferinţei ministeriale a Agenţiei Spaţiale Europene desfăşurate la Sevilla, transmite MTI, potrivit agerpres.

“Va fi o nouă ocazie pentru Ungaria de a se dezvolta şi de a avansa, concentrându-se pe pregătirea celui de-al doilea astronaut ungar, ce urmează să fie trimis pe Staţia Spaţială Internaţională – ceea ce considerăm a fi un plan realist pentru 2024 -, în cooperare cu agenţia rusă Roscosmos”, a explicat Szijjarto.

Citește și: Zi de doliu naţional în Albania. Bilanţul victimelor este în creştere!

Noile aspiraţii ale Ungariei în materie de politică externă, inclusiv în plan economic, cuprind participarea la exploatarea spaţiului în scopuri paşnice, a precizat ministrul ungar de externe cu ocazia conferinţei Space19#.

Ungaria, membră a Agenţiei Spaţiale Europene din 2015, are deocamdată un cosmonaut trimis în spaţiu, Bertalan Farkas, în 1980, care a petrecut peste şapte zile pe orbită în misiunea Soiuz 36 împreună cu sovieticul Valeri Kubasov.

Citește și: Trump declară RĂZBOI cartelurior de droguri mexicane: ‘Organizaţii teroriste!’

Tags: astronautBertalan FarkascosmonautPéter SzijjartoRoscosmosrusiaSoiuz 36Space19#spaţiuStaţia Spaţială Internaţională (ISS)UngariaValeri Kubasov
Categorii: Diaspora