X

Ungurii cer SCANAREA românilor care se întorc acasă din Italia

Coaliţia Democrată (DK) de opoziţie a întrebat guvernul de ce nu s-a luat nicio decizie de a verifica din punct de vedere medical “masele” de muncitori români care călătoresc prin Ungaria venind din zona de nord a Italiei lovită de coronavirus pentru a se întoarce acasă, relatează MTI, potrivit agerpres.

Citând relatări din presa din România, vicepreşedintele DK Csaba Molnar a declarat într-o conferinţă de presă că în jur de două milioane de români lucrează în Italia şi în jur de 800.000 în regiunea de nord a ţării.

Citeşte şi: Poliţiştii albi scot mai repede arma decât colegii lor de culoare

“DK nu vrea să provoace panică, dar vrea răspunsuri liniştitoare de la guvern şi de la autorităţi”, a spus Molnar.

Relatările din presă arată că mase de muncitori români s-au decis în ultimele zile să se întoarcă acasă din nordul Italiei, a spus el, adăugând că majoritatea dintre ei se deplasează pe drumurile publice. O scurtă analiză a hărţii indică faptul că ei trec cel mai probabil prin Ungaria, a spus Molnar.

Citeşte şi: China anunţă cel mai mic bilanţ cotidian al deceselor provocate de coronavirus

DK a aflat că România a introdus mijloace de screening la frontierele sale, dar nu a primit nicio informaţii în privinţa unor verificări ale autorităţilor ungare, a spus el.

Regulile Schengen permit introducerea de controale la frontieră când există epidemii şi chestiuni de sănătate publică, a mai menţionat el.

Tags: Coaliţia Democrată (DK)coronavirusCsaba MolnaritaliaromăniUngariazona Schengen
Categorii: Diaspora