X

Ungurii nu-i cruţă pe ucraineni! Ambasadorul Kievului a fost convocat la Budapesta

Ministerul de Externe de la Budapesta l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei pentru ceea ce a descris a fi declaraţii ofensatoare la adresa Ungariei, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, transmit MTI şi Reuters, potrivit agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Szijjarto a afirmat că Ungaria are o poziţie clară în privinţa războiului din Ucraina: ‘Noi am condamnat agresiunea militară, susţinem suveranitatea Ucrainei, am acceptat sute de mii de refugiaţi şi am trimis sute de tone de alimente şi alte donaţii’.

Citește și: EXPLOZII în regiunea Liov din vestul Ucrainei – Black News

În acelaşi timp, guvernul de la Budapesta consideră securitatea ungurilor drept o prioritate, a arătat ministrul. ‘Acesta nu este războiul nostru, vrem să stăm şi vom sta în afara lui’, a adăugat Szijjarto.

Guvernul nu va risca pacea şi securitatea ungurilor, prin urmare ‘nu va trimite arme şi nu va vota pentru sancţiuni energetice’ împotriva Rusiei, a arătat ministrul de externe.

El a mai spus că ungurii şi-au spus părerea ‘clară şi uşor de înţeles’ în această privinţă la alegerile generale de duminică, la care partidul de guvernământ Fidesz a obţinut o victorie categorică.

‘Putem constata că Ucraina ar fi dorit un alt rezultat în interesul său şi nu vom discuta acest lucru: ei pun interesele ucrainenilor pe primul loc şi noi facem la fel pentru unguri’, a continuat el.

Citeşte şi: Ca-n vremurile bune: Barack Obama şi Joe Biden s-au revăzut la Casa Albă – Black News

Cu toate acestea, ‘declaraţii despre totalitarism în dezvoltare, că Ungaria ar fi complice în război sau că decizia ungurilor ar fi lamentabilă sunt inacceptabile’, a subliniat Peter Szijjarto.

‘Este timpul ca liderii ucraineni să înceteze să insulte Ungaria şi să recunoască voinţa poporului ungar’, a încheiat Szijjarto.

Tags: budapestakievPéter SzijjartoucrainaUngaria
Categorii: Diaspora