X

UNHCR: 270.000 de musulmani Rohingya s-au refugiat în Bangladesh

Numărul musulmanilor Rohingya care au fugit în ultimele două săptămâni în Bangladesh de teama violenţelor din Myanmar a ajuns la 270.000 de persoane, a anunţat vineri Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), care a revizuit în creştere precedentele date care indicau 164.000 de refugiaţi, informează Reuters şi AFP, conform agerpres.

”În ultimele două săptămâni, circa 270.000 de refugiaţi Rohingya şi-au căutat refugiul în Bangladesh”, a anunţat UNHCR într-un comunicat.

Vivian Tan, purtătoare de cuvânt a UNHCR, a explicat că noile date sunt rezultatul faptului că s-au descoperit noi locuri în care se află refugiaţi în zona graniţei dintre Myanmar şi Bangladesh.

”Acest lucru nu reflectă neapărat noi sosiri de refugiaţi în ultimele 24 de ore, ci faptul că în diverse zone am identificat mai mulţi oameni de care nu aveam cunoştinţă până acum. Cifrele sunt atât de alarmante – înseamnă într-adevăr că trebuie să ne intensificăm răspunsul şi că situaţia din Myanmar trebuie soluţionată urgent”, a spus Vivian Tan.

Citeşte şi: Cutremur foarte puternic în largul coastelor Mexicului. Cinci oameni au murit –FOTO/VIDEO

Militanţii Rohingya au atacat în 25 august mai multe posturi de poliţie şi o unitate militară din statul Rakhine, situat în nord-vestul Myanmarului. Confruntările care au urmat şi o contraofensivă a armatei birmaneze s-au soldat cu cel puţin 400 de morţi şi exodul a zeci de mii de persoane către ţara vecină Bangladesh.

Cel puţin un milion de etnici Rohingya trăiesc în nord-vestul Myanmarului şi de mai multe decenii fac obiectul persecuţiilor, inclusiv al restricţiilor asupra libertăţii de mişcare. Armata birmaneză a anunţat că desfăşoară operaţiuni contra ‘teroriştilor extremişti’ pentru a-i proteja pe civili.

Tags: Bangladeshetnici musulmaniÎnaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR)Myanmarrohingya
Categorii: Știrile zilei