UNHCR avertizează că o lipsă de finanţare ar putea reprezenta o catastrofă pentru milioane de persoane

Publicat:

Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) a fost nevoită să reducă o serie de operaţiuni la nivel global din cauza unei lipse de finanţare, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Cel puţin 700 de milioane de dolari erau necesari până la sfârşitul acestui an, a precizat agenţia într-un comunicat, avertizând că “următoarea rundă de reduceri de ajutoare va fi catastrofală pentru persoanele aflate în dificultate”.


Citeşte şi: Preşedintele german face o vizită surpriză la Kiev – Black News

UNHCR a redus deja programe esenţiale, inclusiv în Uganda care se confruntă în prezent cu un focar de Ebola şi unde agenţia ONU nu a putut să procure suficient săpun şi produse de igienă.

În Ciad, alimentarea cu apă în taberele de refugiaţi a fost întreruptă din cauza lipsei de combustibil.

În Liban, 70.000 de “familii de refugiaţi extrem de vulnerabile nu mai primesc ajutor pentru plasa de siguranţă de la UNHCR”, a mai spus agenţia.

“Acesta este un apel de urgenţă real, imediat, fiind în joc vieţile oamenilor şi mijloacele de trai”, a declarat directorul pentru divizia relaţii externe a UNHCR, Dominique Hyde.

“Nevoile cresc din cauza suprapunerii războiului şi a violenţei, precum şi a factorilor economici şi geopolitici. Deşi donatorii au fost încă o dată generoşi, războaie noi – în special în Ucraina – şi crize nerezolvate înseamnă că finanţarea nu ţine pasul cu nevoile a milioane de persoane cele mai vulnerabile din lume”, a mai spus el.

Citeşte şi: Zelenski: Sentimentul de înfrângere devine tot mai puternic în Rusia – Black News

Agenţia a afirmat că “efectele în lanţ (ale crizei) din Ucraina” au afectat capacitatea organizaţiei de a distribui ajutor în mod echitabil în întreaga lume.

UNHCR s-a arătat extrem de îngrijorată de lipsa de finanţare pentru acţiunile sale din Orientul Mijlociu pe măsură ce iarna se apropie, în timp ce oamenii strămutaţi în alte ţări vor avea de asemenea de suferit. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

VIDEO – Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: ‘Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine’

VIDEO - Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: 'Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine' "Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine", a spus preşedintele...

Biden: ‘Eu sunt cel care l-a oprit pe Putin’

Biden: 'Eu sunt cel care l-a oprit pe Putin' Președintele american Joe Biden a afirmat vineri, într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune...

Robert Fico afirmă că ar fi mers la Moscova cu Viktor Orban dacă sănătatea i-ar fi permis

Robert Fico afirmă că ar fi mers la Moscova cu Viktor Orban dacă sănătatea i-ar fi permis Premierul populist slovac Robert Fico, rănit într-un atentat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.