X

UNHCR cere UE “o abordare nouă şi unificată” în materie de migraţie şi azil

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Filippo Grandi, a invitat vineri Uniunea Europeană să profite de ocazia dezbaterii actuale privind politica în domeniul migraţiei şi azilului pentru a defini “o abordare nouă şi unificată” a acestui dosar, informează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat publicat înaintea mini-summitului de duminică de la Bruxelles şi a reuniunii Consiliului European din 28-29 iunie, Filippo Grandi a subliniat necesitatea de a veni în ajutor migranţilor aflaţi în dificultate în timp ce încearcă să traverseze Marea Mediterană la bordul unor vase improvizate.

Citește și : Doi emisari ai lui Donald Trump evocă eforturile de pace ale SUA cu premierul israelian Netanyahu

Uniunea Europeană, a apreciat el, nu se mai confruntă astăzi cu o criză în domeniul migraţiei precum cea din 2015.

“Astăzi, lansez un apel statelor europene să profite de această oportunitate pentru a defini o abordare nouă şi unificată care să răspundă nevoilor tuturor ţărilor în gestionarea frontierelor lor şi a politicii lor de migraţie”, a adăugat Filippo Grandi.

“În acelaşi timp, trebuie să respectăm normele europene şi internaţionale privind dreptul de azil care au apărut după cel de-al Doilea Război Mondial”, a subliniat el.

Citește și : Donald Trump îi acuză pe democraţi că inventează „poveşti triste” despre copiii separaţi de părinţii lor la frontiera

Tags: azilFilippo GrandimigratieUNHCRuniunea europeana
Categorii: Diaspora