X

UNHCR: Viaţa a circa 750.000 de refugiaţi este în pericol în sudul Siriei

Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, a avertizat că loviturile aeriene şi bombardamentele intense în sudul Siriei pun în pericol viaţa a circa 750.000 oameni, relatează joi din Geneva agenţia DPA, potrivit agerpres.

Majoritatea din cele peste 320.000 de persoane care s-au refugiat din cauza atacurilor întreprinse de forţe guvernamentale şi de aliatul lor rus sunt nevoite să stea sub cerul liber sau în adăposturi improvizate, potrivit UNHCR.

Citeşte şi: Lech Walesa se alătură protestatarilor din Polonia

”Fac apel la toate părţile (din conflict) să-şi intensifice eforturile pentru încetarea ostilităţilor, pentru a permite personalului din domeniul umanitar să ofere asistenţa vitală, adăpost, şi să evacueze răniţii”, a declarat Grandi, pronunţându-se în favoarea unei soluţii politice la conflictul din zonă.

Oficialul ONU a afirmat de asemenea că Iordania ar trebui să-şi deschidă graniţele pentru a permite intrarea sirienilor care fug din calea luptelor, iar comunitatea internaţională ar trebui să-i ofere imediat Ammanului sprijin pentru a-i găzdui pe aceşti noi refugiaţi. 

Citeşte şi: O femeie a fost reţinută după ce a escaladat Statuia Libertăţii

Tags: DaraaFilippo GrandiÎnaltul Comisariat al ONU pentru Refigiaţi (UNHCR)siria
Categorii: Știrile zilei