Unica păstrăvărie din Moldova, vizitată de primul ministru; Obiectivul ar putea fi inclus într-o rută turistică

Publicat:

Unica păstrăvărie din Moldova, vizitată de primul ministru; Obiectivul ar putea fi inclus într-o rută turistică

În cadrul vizitei sale la Ocnița, prim-ministrul Dorin Recean a mers și la unica păstrăvărie din Republica Moldova, dezvoltată în satul Naslavcea, de către tânărul antreprenor Dumitru Bîrlădean. Pe lângă activitatea de creștere a peștelui, afacerea mai cuprinde o pensiune și o livadă de circa 60 de hectare, scrie jurnal.md.

Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat spiritul inovativ al antreprenorului, care a dezvoltat o afacere inedită și complexă pe piața autohtonă, menționând că, pe segmentul turistic, țara noastră are încă multe oportunități de valorificat.


Crescătoria de pești se întinde pe o suprafață de jumătate de hectar, unde sunt șapte bazine și o stație de incubație proprie. Anual, sunt produse 10-12 tone de pește. Pensiunea „La păstrăvărie” dispune de un hotel cu șapte camere, o zonă de grătar, una de camping, precum și o zonă specială de spa. Aici lucrează 30 de persoane, iar în perioada de recoltă sunt angajați încă circa 120 de muncitori sezonieri.

Citește și: Premierul Recean a vizitat unica păstrăvărie din Republica Moldova, dezvoltată în satul Naslavcea

Pentru a-și eficientiza afacerea, antreprenorul a apelat și la ajutorul statului, obținând un grant de aproximativ 420 de mii de lei pentru instalarea unei centrale fotovoltaice, în cadrul Programului de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. De asemenea, cu susținerea partenerilor externi, a instalat un sistem de irigare pentru livada pe care o deține.

Dumitru Bîrlădean este și inițiatorul Grupului de Acțiune Locală „33 vaduri”, ce cuprinde localitățile Lipnic, Bîrnova, Gîrbova, Lencăuţi, Naslavcea, Frunză, Mereșeuca, orașul Ocniţa – în total, aproximativ 18 mii de locuitori. Curând, întreprinzătorul intenționează să creeze un traseu turistic pentru această regiune, cu sprijinul Ministerului Culturii.

„Este o propunere de rută turistică foarte interesantă, cu elemente istorice. Guvernul susține astfel de proiecte. Odată cu includerea acestui obiectiv într-o rută turistică, vor exista mai multe fonduri necesare pentru ca să se dezvolte infrastructura locală, infrastructura de acces”, a spus premierul Dorin Recean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău: mai multe curse aeriene întârzie

Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău: mai multe curse aeriene întârzie Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Personalul aeroportuar și pasagerii au fost evacuați,...

Accident în lanț provocat de un șofer băut în Chișinău.Pasagerul său s-a dat în spectacol și a ajuns „vedetă” pe TikTok

Accident în lanț provocat de un șofer băut în Chișinău.Pasagerul său s-a dat în spectacol și a ajuns „vedetă” pe TikTok Un șofer băut a...

Zelenski: Situația de pe frontul de est este dificilă

Zelenski: Situația de pe frontul de est este dificilă Forţele armate ucrainene sunt supuse unei presiuni puternice din cauza atacurilor ruseşti din estul ţării, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.