Unica posibilitate de a opri valul 3 al pandemiei este reducerea cât mai mult a contactelor, potrivit responsabililor germani

Publicat:

Al treilea val al pandemiei COVID-19 va fi mai rău decât primele două şi unica posibilitate de a-l opri este reducerea cât mai mult a contactelor, a declarat vineri preşedintele Institutului german de boli infecţioase Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Vorbind la o conferinţă de presă despre evoluţia pandemiei în Germania, el a avertizat că ”toţi indicatorii arată că situaţia se va înrăutăţi în următoarele săptămâni”.


Citește și : Carantină OBLIGATORIE la hotel pentru toţi cei care ajung în Irlanda din ‘ţările roşii’

Lothar Wieler a menţionat concret creşterea rapidă a ratei săptămânale de infectări la 100.000 de locuitori, de la 70 cu două săptămâni în urmă la 119,1 vineri, precum şi creşterea bruscă şi vertiginoasă a noilor cazuri de COVID-19, care în ultimele 24 de ore au fost de 21.573, cu peste 4.000 mai multe îmbolnăviri faţă de vinerea trecută, de unde rezultă şi o creştere previzibilă a numărului deceselor.

Şeful Institutului german de boli infecţioase a semnalat de asemenea că Germania se află la începutul celui de-al treilea val epidemic, care este inevitabil, dar poate fi domolit şi ”metoda dură de reducere a contactelor este singura opţiune”.

Citește și : O singură doză din vaccinul Pfizer oferă un răspuns imun puternic împotriva COVID-19

La rândul său, ministrul german a sănătăţii, Jens Spahn, a subliniat că ”efectul vaccinării este diminuat de actuala creştere a infectărilor”.

Referindu-se la această constatare, Lothar Wieler a semnalat şi el că ”va mai dura până când efectul vaccinării se va vedea în rândul populaţiei”. El le-a cerut din nou concetăţenilor săi să renunţe la orice deplasare care nu este necesară, internă sau în afara ţării, şi să-şi diminueze cât mai mult contactele, inclusiv în timpul Paştelui, întrucât ”mobilitatea şi contactele impulsionează această pandemie”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.