X

UNICEF: Copiii islamiștilor vor trece printr-un proces de reabilitare

Agenţia ONU pentru copii ia măsuri pentru a garanta că minorii asociaţi cu organizaţia teroristă Statul Islamic vor trece printr-un proces de reabilitare, a declarat marţi un oficial al UNICEF, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Mii de persoane, inclusiv copii, au fost evacuate recent din satul Baghuz, ultima porţiune semnificativă de teritoriu aflată încă sub controlul Statului Islamic, în contextul în care rebelii sirieni sprijiniţi de SUA fac eforturi să elibereze zona.

Citește și : Alertă la Londra: Trei bombe de mică putere, depistate în aeroporturi şi într-o gară

“Un copil este un copil, acest lucru este foarte important pentru noi”, a spus Bertrand Bainvel, director regional adjunct al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

“Lucrăm cu o serie de parteneri şi o facem într-un mod tăcut, deoarece nu vrem să creştem nivelul de stigmatizare asociat cu acest grup de copii”, a adăugat el.

Afirmaţiile au fost făcute în contextul vizitei a două membre ale Parlamentului European în Iordania.

Eurodeputatele Anna Maria Corazza Bildt şi Caterina Chinnici se află în Iordania pentru câteva zile, înaintea unei conferinţa UE-ONU despre Siria care va avea loc la Bruxelles săptămâna viitoare.

“Un copil nu ar trebui pedepsit pentru alegerile făcute de părinţii săi”, a spus Bildt.

Citește și : Fregată rusă Amiral Makarov s-a reîntors la baza navală Sevastopol, după o misiune în Marea Mediterană

În timpul vizitei lor în Iordania, cele două eurodeputate s-au întâlnit cu copii refugiaţi şi cu copii iordanieni sprijiniţi de proiectele UNICEF care urmăresc să ajute sirieni şi iordanieni proveniţi din medii vulnerabile.

În Iordania, UNICEF sprijină 45.000 de minori prin proiecte care se concentrează pe educaţie, sănătate, nutriţie şi serviciile de protecţie a copilului.

Tags: Africa de NordminoriiONUOrientul MijlociusiriaStatul IslamicUnicef
Categorii: Sinteze