X

Unii membri ai Partidului Conservator britanic au primit mai mult de un buletin de vot pentru alegerea liderului (BBC)

Unii membri ai Partidului Conservator britanic au emise pe numele lor mai mult de un buletin de vot pentru alegerea viitorului lider, situaţie în care s-ar afla peste 1.000 de votanţi, a relatat sâmbătă BBC, preluat de Reuters, potrivit agerpres.

Buletinele de vot trebuie distribuite celor aproximativ 160.000 de membri ai Partidului Conservator, care îl vor alege pe viitorul lider al formaţiunii şi nou prim-ministru. Succesorul Theresei May va fi desemnat dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă,
Boris Johnson, fost primar al Londrei şi ex-şef al diplomaţiei, şi Jeremy Hunt, actualul ministru de externe.

Citește și : Guvernatorul băncii centrale a Turciei, demis din cauza diferenţelor de opinie cu guvernul

Votul se va încheia pe 22 iulie, iar învingătorul va fi anunţat a doua zi.

BBC a aflat însă că unii membri conservatori au primit câte două buletine, o sursă din partid estimând că ar exista peste 1.000 de astfel de cazuri.

Aceasta se explică, în unele situaţii, prin faptul că unii membri îşi au domiciliul şi locul de muncă în circumscripţii electorale diferite, iar mulţi s-au înscris în filialele de partid din ambele zone.

În alte cazuri, este posibil să-şi fi schimbat numele în urma căsătoriei.

BBC citează surse din Partidul Conservator potrivit cărora pe buletinul de vot există instrucţiuni clare că membrii care vota mai mult decât o dată vor fi excluşi.

‘Pe buletinul de vot se specifică foarte clar că nu se poate vota decât o singură dată şi mă aştept ca membrii conservatori să respecte această cerinţă’, a declarat sâmbătă pentru BBC parlamentarul Patrick McLoughlin, fost preşedinte al partidului şi actual şef al campaniei lui Jeremy Hunt.

Citește și : Ziua Națională s-a terminat la spital pentru câțiva americani – Peste zece persoane au fost rănite în urma unei busculade la Chicago

Tags: BBCBoris Johnsonbuletin de votconservatoriJeremy Huntlider
Categorii: Diaspora