Unitatea militară rusă care a ucis zeci de oameni la Bucha, descoperită

Publicat:

Unitatea militară rusă responsabilă de uciderea a zeci de ucraineni la Bucha ar fi fost descoperită în urma unei anchete a New York Times, informează mediafax.

În aprilie, după ce trupele rusești s-au retras din Kiev și din regiunea înconjurătoare, imagini din orașul de navetiști au dezvăluit mai multe cadavre cu mâinile legate la spate, aparent împușcate de la mică distanță.


Citește și : Macron spune lucrurilor pe nume: Intrarea Ucrainei în NATO este puţin probabilă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris dovezile ca fiind un „genocid”, însă Moscova a negat toate aceste acuzații și a declarat că victimele au fost rezultatul unor „provocări flagrante ale radicalilor ucraineni”.

Acum, în urma unei investigații de opt luni, New York Times a ajuns la concluzia că autorii masacrului de pe o anumită stradă din Bucha, strada Yablunska, au fost parașutiștii ruși din Regimentul 234 de asalt aerian.

Publicația susține că dovezile arată că asasinatele au făcut parte dintr-un „efort deliberat și sistematic de a asigura fără milă o rută spre capitală”.

„Soldații au interogat și executat bărbați neînarmați, aflați în vârstă de luptă, și au ucis oameni care le-au încrucișat involuntar calea – fie că era vorba de copii care fugeau cu familiile lor, de localnici care sperau să găsească alimente sau de oameni care pur și simplu încercau să se întoarcă acasă cu bicicletele lor”, a relatat ziarul.

De asemenea, ziarul arată că s-a reușit să se urmărească înregistrările telefonice ale victimelor, care au dezvăluit că soldații ruși le foloseau telefoanele mobile pentru a suna acasă la doar câteva ore după ce îi uciseseră.

În total, organizația a identificat 36 de victime, inclusiv o fată de 14 ani și mama acesteia.

Citește și :  Zelenski a ajuns în Congresul Statelor Unite (VIDEO): ‘Banii voştri nu sunt caritate’

„Aproape toate victimele pe care le-am identificat pe strada Yablunska erau civili sau prizonieri de război ucraineni. Uciderea lor ar putea fi urmărită de Curtea Penală Internațională și considerată crimă de război în conformitate cu dreptul umanitar internațional”, a scris organizația.

„Din cauza naturii lor sistematice și răspândite, crimele din Bucha  ar putea fi considerate, de asemenea, crime împotriva umanității”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.