Uniunea Africană anunță unui Observator privind migraţia şi dezvoltarea

Publicat:

Liderii din Uniunea Africană (UA) au decis crearea unui Observator privind migraţia şi dezvoltarea la summitul lor care se încheie luni la Nouakchott, capitala Mauritaniei, a anunţat ministrul marocan de externe, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Observatorul African pentru Migraţie şi Dezvoltare (OAMD), a cărui “creare a fost propusă de Maroc, va avea sediul la Rabat”, a declarat şeful diplomaţiei marocane, Nasser Bourita, într-o conferinţă de presă la Nouakchott, în marja summitului de două zile al UA.


Citește și: O delegaţie de congresmeni americani se întâlneşte cu oficiali ruşi

“Liderii africani au luat această decizie şi au însărcinat acest nou instrument important cu misiunea de a aduna strategiile naţionale ale statelor africane şi de a le pune într-o mai bună interacţiune cu partenerii lor” străini, a precizat el.

Ministrul marocan a respins propunerea făcută recent de Uniunea Europeană de a le oferi migranţilor posibilitatea de a cere azil în UE de pe “platforme regionale de debarcare” pentru persoanele salvate în apele internaţionale, centre pe care liderii statelor din blocul comunitar intenţionează să le creeze în afara continentului european.

Citește și: Poliţiştii belgieni au dejucat un atentat terorist în Franţa. Doi suspecţi au fost arestaţi

“Marocul respinge categoric ideea acestei platforme, pe care o consideră necorespunzătoare. Este o soluţie facilă, care nu poate fi decât contraproductivă”, a spus el.

Exodul a sute de mii de Africani, plecaţi în special spre Europa, nu a figurat în programul oficial al summitului UA, dominat de chestiuni privind securitatea, comerţul şi lupta anticorupţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.