Uniunea Europeană ar trebui să respecte obligațiile prevăzute în Acordul Nuclear semnat cu Iranul (Zarif)

Publicat:

Uniunea Europeană ar trebui să respecte obligațiile prevăzute în Acordul Nuclear semnat cu Iranul și să normalizeze relațiile economice, în pofida sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană, a declarat joi Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„În loc să ceară ca Iranul să respecte în mod unilateral Acordul, Uniunea Europeană ar trebui să își respecte obligațiile- inclusiv normalizarea relațiilor economice”, a declarat ministrul de Externe, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.


Citește și : Orban îi îndeamnă pe alegători să-şi dea votul liderilor anti-migraţie: ‘Migraţia trebuie oprită’

Declarația lui Zarif vine ca reacție la comunicatul emis de Germania, Franța și Marea Britanie, în cadrul summitului informal al liderilor Uniunii Europene, organizat joi la Sibiu. Liderii UE au respins, joi, cu ocazia Summitului de la Sibiu, condiţiile fixate de Iran pentru salvarea Acordului nuclear contestat vehement de Statele Unite.

“Respingem ultimatumul şi evaluăm respectarea de către Iran a angajamentele în materie nucleară”, au transmis, într-un comunicat remis cu ocazia summitului de la Sibiu, ţările europene care au semnat Acordul nuclear – Germania, Franţa şi Marea Britanie -, precum şi Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Țările semnatare ale Acordului Nuclear au transmis, de asemenea, că doresc păstrarea Acordului Nuclear, încheiat în anul 2015.

Preşedintele Donald Trump a decis în urmă cu un an retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Citește și : Mike Pompeo s-a întors la Washington pentru a discuta despre situația din Iran și Coreea de Nord

“Iranul trebuie să rămână în acest Acord şi trebuie să facem cu toţii eforturi în acest sens”, a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, în momentul sosirii la Summitul UE de la Sibiu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.