X

Uniunea Europeană pierde miliarde de dolari din cauza sancțiunilor (Lavrov)

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat în cadrul Conferinței de Securitate din Munchen că Uniunea Europeană nu reușește să ofere prosperitate și securitate pentru țările membre deoarece își consumă energia în disputa cu Rusia, pentru a satisface Statele Unite, relatează Russia Today, potrivit Mediafax.

„Nu a fost construită o Europa unificată. Problemele de zi cu zi, de la eradicarea terorismului până la creșterea economică, nu au primit rezolvări adecvate”, a declarat Lavrov.

Citește și : Incendiu masiv într-un oraş portuar din sudul Bangladeshului. Nouă morți și sute de locuințe distruse de flăcări

Ministrul rus de Externe a acuzat Uniunea Europeană că „urmează conducerea Statelor Unite” și a pledat pentru „o reconstrucție majoră” a Blocului comunitar și a acțiunilor sale la nivel mondial.

„În timp ce europenii s-au lăsat atrași în disputa inutilă cu Rusia, se pierd miliarde de dolari din cauza sancțiunilor și lumea se află în continuă schimbare”, a adăugat Lavrov, făcând referire la sancțiunile impuse împotriva Moscovei, pentru anexarea Crimeei în 2014.

Citește și : Netanyahu renunță la portofoliul de șef al diplomației israeliene

Lavrov consideră că Uniunea Europeană a pierdut monopolul pe agenda de integrare regională și că balanța puterii în regiune se schimbă, mai ales din cauza creșterii statelor din zona Pacifică.

De asemenea, ministrul rus de Externe a insistat că Rusia nu dorește să submineze Uniunea Europeană.

Tags: MunchenrusiasanctiuniSerghei LavrovStatele Uniteuniunea europeana
Categorii: Diaspora