Uniunea Europeană ridică nivelul de risc în faţa epidemiei de coronavirus

Publicat:

Nivelul de risc privind coronavirusul în Uniunea Europeană a trecut de la moderat la ridicat, a declarat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP şi Reuters, transmite şi agerpres.

Centrul european pentru controlul şi prevenirea bolilor infecţioase (ECDC) ”a anunţat astăzi (luni) că nivelul de risc a fost adus de la moderat la ridicat pentru locuitorii din Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, virusul continuă să se propage”, a afirmat Von der Leyen într-o conferinţă de presă alături de comisarii europeni Janez Lenarcic (gestionarea crizelor), Stella Kyriakides (sănătate şi siguranţă alimentară), Ylva Johansson (afaceri interne), Adina Vălean (transporturi) şi Paolo Gentiloni (economie).


Citeşte şi: Luare de OSTATICI într-un mall din Filipine! Cel puţin un om a fost rănit

La rândul său, comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides a afirmat că până în dimineaţa zilei de luni, 2 martie, 38 de cetăţeni ai UE au decedat din cauza coronavirusului.

Ea a adăugat că până în prezent au fost confirmate 2.100 de cazuri de coronavirus în 18 state membre ale Uniunii Europene.

De partea sa, comisarul european Ylva Johansson a precizat că nu există semnale că statele UE doresc să introducă controale frontaliere interne ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Coronavirusul A AJUNS în Indonezia! Familia unui înalt oficial a fost infectată!

Comisarul european Paolo Gentiloni a menţionat că este prematur să se măsoare impactul economic al epidemiei de coronavirus, dar a precizat că Uniunea Europeană este pregătită să folosească toate opţiunile de politică pentru a salvgarda creşterea economică în faţa riscurilor care decurg din actuala criză cauzată de coronavirus.

Potrivit reprezentantului CE, un răspuns fiscal coordonat la coronavirus trebuie să fie dat la momentul oportun, Gentiloni precizând că va analiza cererile pentru o flexibilitate fiscală în acest context. El a adăugat că importurile europene de materii prime dinspre China înregistrează o scădere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.