Uniunea Europeană se opune ‘fără echivoc’ condamnării unui criminal la moarte în Belarus

Publicat:

Uniunea Europeană a exprimat opoziţia sa vineri fostei republici sovietice Belarus, care a condamnat la moarte un criminal, informează dpa, potrivit agerpres.

UE “se opune fără echivoc folosirii pedepsei cu moartea în orice circumstanţă”, a declarat serviciul de afaceri externe al blocului comunitar într-un comunicat.


Citește și : Captură record de droguri în 2018 în portul belgian Anvers. Zeci de tone de cocaină au fost confiscate

“Pedeapsa cu moartea nu are rolul de descurajare a crimei şi orice erori devin ireversibile”, a adăugat Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE). UE condamnă în mod curent condamnările la moarte din întreaga lume.

Aliaksandr Asipovici, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat în această săptămâna în oraşul Babruisk din estul Belarus, fiind găsit vinovat de uciderea a două femei anul trecut, a anunţat grupul pentru drepturile omului Viasna.

“Corpurile mutilate ale celor două tinere au fost găsite într-o baie cu indicii de moarte violentă”, a declarat grupul într-un comunicat, citând autorităţile.

Citește și : Rusia va face totul pentru destrămarea Ucrainei, acuză Kievul

Aceasta este prima condamnare la moarte în Belarus în acest an, a anunţat grupul Viasna. Anul trecut, Belarus a condamnat doi bărbaţi la moarte şi a executat patru deţinuţi condamnaţi anterior, precizează aceeaşi organizaţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.