X

Uniunea Europeană şi-a majorat din nou investiţiile industriale în cercetare şi dezvoltare

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat, marţi, rolul companiilor franceze în Ucraina, dar le-a cerut eforturi suplimentare pentru reconstrucţia ţării, informează cotidianul Le Monde, potrivit agerpres.  

“Companiile franceze trebuie să facă mai mult pentru reconstrucţia Ucrainei, fără a aştepta sfârşitul războiului”, a afirmat Emmanuel Macron.

Citește și : Kremlin: Ucraina trebuie să recunoască anexările ruse înaintea oricăror negocieri diplomatice

“Din punctul meu de vedere, mobilizarea firmelor franceze este crucială”, a subliniat Emmanuel Macron, prezent la Ministerul Economiei de la Paris, subliniind că aproximativ 700 de companii franceze au răspuns favorabil apelurilor lansate la Conferinţa internaţională de la Paris.

Preşedintele Franţei a precizat că au fost semnate contracte de reconstrucţie în valoare de 100 de milioane de euro la acest eveniment.

Conferinţa pe tema Rezilienţei şi Reconstrucţiei Ucrainei, organizată marţi la Paris, a generat angajamente internaţionale de aproape un miliard de euro pentru asistenţă umanitară destinată poporului ucrainean pe durata iernii, a anunţat ministrul francez de Externe, Catherine Colonna.

Citește și : Parlamentul European a votat pentru demiterea Evei Kaili din funcţia de vicepreşedinte

 

Tags: SUATICUEuniunea europeana
Categorii: Diaspora